Programa de Seguiment de Ratpenats

Plataforma de ciència ciutadana per l'estudi de les poblacions de quiròpters basat en el treball d'una extensa xarxa de voluntaris coordinats des del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Aquesta iniciativa engloba 4 protocols diferents: el QuiroRius, el QuiroHàbitats, el QuiroCaixes i el QuiroRefugis. Cada un d’ells té com a objectiu el seguiment d’un conjunt d’espècies de ratpenat, ja siguin forestals, cavernícoles o urbanes. La combinació dels quatre aporta una imatge completa del conjunt de poblacions de quiròpters.

Si t’animes a participar escull en quin dels 4 protocols et vols apuntar i no dubtis a contactar-nos! info@ratpenats.org

 QuiroRius

Seguiment dels ratpenats presents als cursos fluvials com a indicadors de la qualitat de l’aigua i dels boscos de ribera.

Llegiu-ne més...

 QuiroHàbitats

Seguiment de les poblacions de ratpenats en els diferents hàbitats a partir de mostreigs acústics.

Llegiu-ne més...

 QuiroCaixes

Seguiment dels ratpenats que utilitzen refugis artificials com caixes refugi.

Llegiu-ne més...

 QuiroRefugis

Seguiment de ratpenats en refugis naturals o artificials com coves, mines, túnels, esglésies o edificis.

Llegiu-ne més...

Rebeu les darreres notícies!


* Camps obligatoris

Envieu-nos les vostres observacions!


Si us trobeu algun ratpenat, ja sigui a casa, dins d’una cova, una església o al terra, o l’identifiqueu amb el vostre detector d’ultrasons no dubteu en enviar-nos la cita! Aquestes dades són molt importants de cara a obtenir més informació sobre la distribució de les espècies a Catalunya. Si podeu, feu-li una foto o envieu-nos la gravació perquè el puguem identificar. Moltes gràcies!


Accediu al formulari